PerTech - Forradalmi találmány a jövő hegedűművészeinek
PerTech - A feltalálóHázHúrtartóÁlltartóVállpárnaÖsszegzésKapcsolat
A feltaláló

 

Tóth Péter a PerTech feltalálója, végzettsége szerint hegedűművész. Diplomáját 1979-ben szerezte a Budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián. Már a tanulmányi évek alatt felkeltette érdeklődését a hegedűkészítés, így a harmadik sajátkészítésű hangszer volt az, amelyen diplomázott, majd ezzel a hangszerrel nyert felvételt a Magyar Állami Hangversenyzenekarba is.


Rövid idő elteltével már külföldi felkérést kapott, évekkel később pedig saját zenekarral, annak vezetőjeként és szólistájaként dolgozott több mint 20 éven át Németországban. A sikeres zenei karrier mellett hegedűkészítői ambícióját továbbra is megőrizve, szívesen javította kollegái hangszereit. Nagy előnyt jelentett a hivatásos javítókkal szemben, a magas színtű hegedűművészi tudás. Egyre nagyobb sikereket ért el ezen a téren is, majd egyre több felkérés érkezett. Lehetőségei szerint a zenei tevékenysége mellett, eleget is tett ezen kihívásoknak is.


Mivel a mai napig nem ismert, hogy lenne hozzá hasonlóan hegedülni tudó és egyben ilyen fokon javítással, restaurálással foglalkozó személy, ezért történhetett, hogy több Stradivari, Guarneri, Guadagnini, stb. híres regisztrált hangszer utolsó javítója, restaurátora lehetett. Ezek a javítások mind baráti felkérések voltak.


Mikor 2001-ben végleg hazatért, 2004-ben kezdett azon a találmányon dolgozni, ami mára megvalósult. Tulajdonképpen az itt röviden leírt 24 év tapasztalatai vezettek oda, hogy bizonyos dolgokat -tartozékok kapcsolódása a hangszerhez- meg kell változtatni a hegedűn / brácsán (egy része csellóra, bőgőre is érvényes) úgy, hogy a hangszer testén nem szükséges semmi átalakítás, maradhat eredeti állapotában.

 

 

Tovább> PerTech ház

PerTech - Forradalmi találmány a jövő hegedűművészeinek
Jogi információk
PerTech Copyright 2005 Tóth Péter